MK sportmassage

Voor de sporter en niet-sporter

Behandelingen

Sportmassage

Een sportmassage is een stevige massage gericht op spierherstel. Spierklachten ontstaan door ophoping van afvalstoffen en een verslechterde doorbloeding in de spieren. Stijve, stramme spieren, spierpijn en spierknopen kunnen veroorzaakt worden door overbelasting bij sporten. Maar ook stress (verkrampte lichaamshouding), zwaar lichamelijk werk, een verkeerde werkhouding of veel zittend werk (nek-, schouder-, rugklachten) kunnen een oorzaak zijn van spierklachten.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een massage gericht op ontspanning van lichaam en geest. Door de langzame massagegrepen wordt een totale ontspanning en een verbeterde doorbloeding van de huid en spieren verkregen.

Medical Taping

Medical Taping is een van oorsprong Aziatische manier van tapen die niet alleen de gewrichten stabiliseert maar ook de spierfunctie verbetert en de bloedcirculatie stimuleert.

De achterliggende gedachte bij de werking van deze elastische tape is dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn bij herstel.

Tapen en Bandageren

Een sporttape (een witte, niet elastische, klevende tape) en/of bandage (een sterke, elastische kleefpleister) wordt gebruikt om gewrichten te ondersteunen/stabiliseren en gewrichtsbanden spieren te ontzien bij spierverrekkingen of spierscheuringen.

Door het aanleggen van sporttape wordt de beweeglijkheid van een gewricht in een bepaalde richting verminderd om zodoende structuren te beschermen of ontlasten.

© 2024 MK sportmassage

Thema door Anders Norén