MK sportmassage

Voor de sporter en niet-sporter

Even voorstellen

Marco van der Keur.       

In het dagelijks leven ben ik Quality Assurance Engineer en sport ik graag, het liefst vaak en veel. Mijn favoriete sporten zijn zwemmen, fietsen en hardlopen en soms combineer ik deze sporten door deel te nemen aan een Triathlon. Helaas is het zo dat we door sporten soms ook wel eens geblesseerd raken. Dat geldt zeker ook voor mijzelf. Hierdoor is mijn bewondering voor de werking van het menselijk lichaam en mijn interesse voor het vak als sportmasseur ontstaan.

Door sporten kunnen afvalstoffen achter blijven in je lichaam waardoor blessures sneller ontstaan. Het lichaam voelt vermoeid, pijnlijk en stijf aan waardoor presteren moeilijk wordt. Als sportmasseur kan ik hier iets in betekenen. Door een goed uitgevoerde sportmassage worden de opgebouwde afvalstoffen sneller afgevoerd waardoor het lichaam eerder herstelt en klaar zal zijn voor de volgende uitdaging. Onderhoud van het lichaam door regelmatig een bezoek te brengen aan de sportmasseur heeft een positieve werking op het spierstelsel en daardoor op het langer blessurevrij sporten en blijven.

Als sportmasseur ben ik ESPO-gediplomeerd en licentiehouder bij het NGS. Om aan de kwaliteitseisen van het NGS te blijven voldoen worden er regelmatig bij- en nascholingen gevolgd.

Het ESPO (Examen Stichting Perimedische Opleidingen) is een stichting die zich bezighoudt met het examineren van perimedische theorie- en praktijkvakken.

Alle ESPO-examentrajecten zijn erkend door de Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS).

Het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) is de leden-, branche- en examenorganisatie van en voor alle sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs in Nederland.

Het NGS borgt en verbetert het handelen van de masseurs in de beroepspraktijk en versterkt de ontwikkeling van het vak/kennisdomein door trends en ontwikkelingen in de maatschappij nauwlettend in de gaten te houden.

ESPO Gediplomeerd
NGS licentiehouder

0 Reacties

1 Pingback

  1. WP Notify

© 2024 MK sportmassage

Thema door Anders Norén