MK sportmassage

Voor de sporter en niet-sporter

Skip de Winterdip met een Massage

Heeft u tijdens de wintermaanden ook meer last van pijnlijke gewrichten of strak aanvoelende spieren?
Dit komt vaak doordat koude temperaturen onze bloedstroom veranderen, bloedvaten vernauwen en de huid uitdrogen. Daarnaast zijn we in de winter ook nog eens vatbaarder voor ziektes. Het lichaam kan dus uitgeput gaan aanvoelen.
Als u zich niet lekker in uw vel voelt en een midwinter-boost nodig hebt, dan zal het boeken van een massage de boost geven die je nodig hebt om de winter door te komen.

Boost voor het immuunsysteem
De winter maakt ons vatbaarder voor verkoudheid en griep omdat ons immuunsysteem in deze periode zwakker is. Een massage stimuleert de lymfeklieren waardoor witte bloedcellen zich beter kunnen verdedigen tegen infecties en ziekten. Een massage stimuleert dus het immuunsysteem en helpt daardoor het lichaam infecties te bestrijden.

Verbetering van de bloedcirculatie
Tijdens de winter heeft het lichaam last van een lagere bloedcirculatie en een hogere bloeddruk doordat de bloedvaten bij koude temperaturen samentrekken.
Deze vernauwing van de bloedvaten kan leiden tot gewrichts- en spierpijn of dat vervelende pijnlijke / stramme gevoel dat vaak voorkomt in de winter.
Een massage stimuleert de bloedcirculatie en de bloedtoevoer naar de gewrichten en spieren. Een goede bloedcirculatie draagt bij aan pijnverlichting en een beter opgewarmd lichaam.

Verlicht de winterpijnen
Het koude winterweer kan eventuele bestaande pijnen of verergeren.
Een van de meest voorkomende klachten tijdens de winter is de aanwezigheid van rugpijn. Rugpijn kan ons dagelijks leven verstoren, waardoor zelfs de meest simpele bewegingen te pijnlijk worden. Als u last heeft van rugpijn of herstellende bent van een blessure, kan het krijgen van een massage helpen de bloedstroom en bloedsomloop te verbeteren, spieren los te maken en gewrichten te “smeren”.
Een massage ontspant spierweefsel, waardoor pijnlijke spierspasmen en samentrekkingen worden verminderd. Massage helpt ook zenuwcompressie te verminderen, waardoor voedingsstoffen makkelijker naar de weefsels van het lichaam gaan en de functie van uw spieren en gewrichten verbeteren.

Vorige Bericht

© 2024 MK sportmassage

Thema door Anders Norén