MK sportmassage

Voor de sporter en niet-sporter

De NGS-masseur®

‘Masseur’ is nog altijd een vrij beroep. Iedereen kan én mag zich masseur noemen. Ook zonder gedegen opleiding en bij- en nascholingen. Om de kwaliteit van masseurs die lid zijn van het NGS zichtbaarder te maken, hebben we de NGS-masseur® laten deponeren als een beschermde merknaam. 

  • NGS-masseurs werken volgens de NGS gedrags- en beroepscode
  • In de beroepscode zijn de waarden en normen van de beroepsgroep vastgelegd. Hoewel de taken per masseur in de praktijk kunnen verschillen, zijn de waarden en normen voor alle masseurs hetzelfde. Die waarden en normen maken duidelijk hoe je je beroep als masseur op een goede manier kunt uitoefenen. Belangrijke waarden zijn bijvoorbeeld: betrouwbaarheid, respect, eerlijkheid, rechtvaardigheid, niet schaden, respect voor de autonomie van de cliënt.
  • NGS-masseurs zijn aangesloten bij een klachtenregeling. Bij klachten over (het handelen van) de masseur kan de client laagdrempelig zijn/haar klacht bespreken met een onafhankelijk klachtenfunctionaris en/of geschillencommissie.
  • NGS-masseurs die worden ingezet op evenementen zijn verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid via een collectieve verzekering.
  • Het NGS geeft als landelijke brancheorganisatie licenties uit die het bewijs zijn van de bekwaam- en bevoegdheid van de masseur. Om de licentie geldig te houden moet een masseur zich blijven scholen. Met een NGS-licentie maakt de masseur kwaliteit zichtbaar. NGS-masseurs met een geldige licentie zijn zichtbaar op www.vindeenmasseur.nl

Bron: NGSmassage.nl

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 MK sportmassage

Thema door Anders Norén