MK sportmassage

Voor de sporter en niet-sporter

Therapeutisch elastisch tapen

Je ziet de laatste tijd steeds meer sporters met allerlei kleuren tape rondlopen of fietsen en ze lijken zich hierbij goed te voelen. Deze vorm van tapen is ontstaan in de jaren ’70 van de vorige eeuw in Japan en Korea.

De tape die in dit behandelconcept wordt gebruikt is een katoenen tape die voorzien is van een hypo-allergene lijmlaag. De tape is elastisch, 140% rekbaar in lengte, vergelijkbaar met de rekbaarheid van de huid. Verder is de tape voorzien van een bepaald patroon waardoor deze ventileert en is waterbestendig.

Door al deze eigenschappen kan de tape een aantal dagen probleemloos gedragen worden.

Een algemeen effect van het therapeutisch elastisch tapen is dat door de aangebrachte constructie de huid iets wordt ‘opgetild’ waardoor er pijnvermindering en circulatieverbetering optreedt.

Ook neemt de mobiliteit van het weefsel toe.

Een ander belangrijk effect is het verbeteren van de ‘sturing’ in een gewricht.

Door de aangebrachte tape krijgen de hersenen meer en betere informatie (proprioceptie) over de stand van een gewricht en worden trauma’s op deze manier eerder voorkomen.

Door deze positieve werking van de elastische tape op het onderhuids bindweefsel, is dit concept uitermate geschikt voor het behandelen van allerlei chronische en acute blessures.

Voorbeelden van de toepassingsgebieden zijn:

-Hooikoorts/

COPDHoudingcorrecties

-Tennisarm

-Golfersarm

-Hypermobiliteit

-Rug klachten

-Knieklachten

-Jumpers knee

-Runners knee

-Zweepslag kuit

-Mediaal Tibiaal Stress Syndroom (voorheen shin splints)

-Gekneusde ribben

-Migraine

(Bron: Myos opleidingen)

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 MK sportmassage

Thema door Anders Norén